Samenwerken aan herstel

EPTE

Hielspoor EPTE Fysiotherapie Shockwave Therapie Specialisaties

EPTE is een innovatieve therapievorm bedoeld voor de behandeling van chronische pees aandoeningen (tendinopathieën) die niet herstellen door andere therapievormen. De behandeling duurt enkele minuten en is zeer efficiënt. Tijdens de behandeling ervaart de patiënt hoogstens een on aangenaam gevoel. De effectiviteit van de behandeling is wetenschappelijk bewezen.

Aandoeningen die in aanmerking komen voor EPTE:

  • Hielspoor klachten (fasciitis plantaris)
  • Tennisarm
  • Peesklachten aan de schouder
  • Kniepees klachten (apexitis patella)

Herkent u één van onderstaande klachten of aandoeningen? Dan biedt EPTE mogelijk uitkomst!

Hoe ziet de behandeling eruit?

Praktisch gezien bestaat het uit enkele behandelsessies waarbij er een dry needle naald onder echogeleiding naar het aangedane gebied wordt gebracht en er een ongevaarlijke stroom op wordt gezet. Dit zet het mechanisme in gang, dat helpt om een vicieuze cirkel in het herstel te doorbreken. Na afloop wordt veelal een niet elastische tape aangebracht op het behandelde gebied. Deze tape wordt minimaal 2 dagen gedragen. De behandeling wordt 4 tot 6 maal wekelijks herhaald.

Een EPTE behandeling is een niet op zichzelf staande therapievorm, het wordt tijdens de behandeling gecombineerd met een oefenprogramma. De combinatie van EPTE met oefeningen is een hele krachtige en hiermee kun je zelfs heel vervelende chronische peesaandoeningen beter maken.

Oefenprogramma

Om de behandeling zo succesvol mogelijk te laten verlopen, wordt verwacht dat het oefenprogramma daadwerkelijk wordt doorlopen met de daarbij behorende intensiteit. Laat u dan helpen door een therapeut van Best Fit Fysiotherapie. De samenwerking en het resultaat gaat u zeker bevallen.

Dat beloven wij!

EPTE wordt toegepast binnen het fysiotherapeutisch behandelplan. Daarvoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.

Nog vragen? Stel ze gerust neem vrijblijvend contact met ons op.

EPTE
Vergelijk zorgverzekeraars

Maak een afspraak